2. apr. 2011

Top 20 koncertnih trenutkov v 2010: 10-6

10. Editors - 19. 4. (Seifenfabrik, Gradec)

Dan po zagrebškem koncertu smo šli še v Gradec, kjer je bila čisto druga (EU) scena. Akcija z ekipo že po poti, plac po avstrijsko urejen. Ko sem šel na ena vrata (bila sta 2 vhoda) vprašat, če je to pravi vhod, so mi rekli, da ne smem iti noter s pločevinko, ampak samo s plastičnimi kozarci. Naslednji kader smo že kupovali 1 pir in 5 praznih kozarcev, pred avtom prelili, nazaj v plac in spet do avta. Organizacija vrhunska, začetek koncerta točen, bend v elementu (Chris in Russel vsak s svojim rickenbackerjem). Vrhunec pa Papillon.
 obvezna oprema

 Tomijev prijateljček

predzadnji stadij

večerni hamburgerček


Depeche Mode?

9. Urban & 4 - 3. 7. (Amfiteater MC, Celje)

9 dni po koncertu v Murski Soboto smo šli še v Celje (direkt iz MB parka, kjer so igrali Papir). V soboškem parku je bilo kljub prostemu vstopu in podpori Ali Ena malo ljudi, bend pa ga je žgal 100 na uro. Urban je bil naspidiran in vmes rekel, da mu je žena v  SMS-u napisala, da lahko govori vse, le fucbala ne sme omenjati (takrat smo ravno spušili z Angleži). 
V Celju je bil Urban bolj zadržan (po koncertu mi je v backstagu povedal, da je imel virozo), koncert pa je bil vseeno vrhunski in ne prekratek. Med Moja voda sta na oder uletela ženin in nevesta, (Splitčan in Brazilka) jaz pa sem ravno slučajno snemal ta komad (s Hasanovim fotkičem, moj je bil v popravilu). Surealno. Po koncertu mi je Marko dal še njihov aktualni live album.
Na koga misli Sandi?


8. The Flaming Lips - 23. 6. (T-Mobile INmusic Festival, Zagreb)

3. (zadnji) dan festivala, na katerega bom šel letos tretjič. Vsak dan sem peljal domov in šel naslednji dan v službo. Piva nisem baš pil, ker sem bil na antibiotikih (operacija modrostnega zoba, pa take fore). The Flaming Lips nisem dobro poznal in nisem vedel, kaj pričakovati, sem pa sodeč po sceni na odru slutil, da bo uvod nekaj posebnega, in sem ga posnel. Razni konfeti in baloni me ne navdušujejo najbolj, to, kar sma pa takrat s Štoplom doživela, je bilo noro. Verjetno še zdaj čistijo tista tla. Posledično je to najbolj gledan YT posnetek lanskega festivala (drugi in tretji sta tudi moja).




Pevec začne podvig pri 2:20.

7. Florence + The Machine - 26. 5. (Kino Šiška, Ljubljana)

Flo je predstavljala svoj prvenec Lungs, koncert pa je menda bil v luftu (verjetno zaradi zlomljenega prsta na nogi). To je bil moj prvi koncert v Kinu Šiška, nad placom sem bil navdušen, ker bi ga nam tudi Avstrijci lahko zavidali. Florence je bila zelo karizmatična, njen glas je bil čaroben, njena pojava pa mi je dala misliti, da bi jo v srednjem veku zqagotovo zažgali na grmadi. Punca je navdušila in bila navdušena nad odzivom publike. Dosegla je, da smo med Dog Days Are Over vsi skakali. Zame je bil vrhunec, ko je med pesmijo My boy builds coffins pela  o krstah "He's made one for himself, one for me, too. One of days he'll make one for you" in pokazala name (Keber je trdil, da je nanj, samo on je itak bolj mali in ga verjetno sploh ni opazila). Takrat me je rahlo zmrazilo, na glas pa sem izustil en dolg Fak.

 majska atmosfera

McBoyz


Prvih 40 sekund pesmi manjka, ker nekdo ni dobro stisnil na REC gumb. Na 4.30 je v rdeči majici naš znani zobozdravnik.

6. Kasabian - 20. 2. (New Age Club, Roncade)

Prvi lanski koncert, na katerega sem šel v tujino, in moj prvi Kasabian koncert (lani sem jih skupaj videl 3-krat). 4 dni prej so zasluženo dobili Brit Award za najboljšo britansko skupino. Pot je bila zelo pestra, ker je snežilo, Oma je z audijem drvel, na italijanski pumpi, kjer so predvajali White Lies, smo si kupili še rdeče vino za po poti, Oma je dalje drvel. V Roncade, ki je mali kraj, smo uleteli na priprave za gothic party, se družili z domačini, izvedeli in proslavljali Tinino prvo olimpijsko srebro. Klub je bil fino majhen, atmosfera pa temu primerna. Setlista je bila (tako kot zadnji album) super, Italijani odlična publika, bend pa je šopal.

 Saveljčan


 Oma

 Katka in Jota
 
gothic pre-party



1 komentar: