3. jan. 2013

Albumi 2012

Lep spomin za vse, ki s(m)o bili na zadnji U2 turneji. Album se da dobiti le preko u2.com, seznam pesmi s(m)o izbrali fani.

Raskavi blues, ki te osvoji že s prvim taktom uvodne pesmi. With piranha teeth I've been dreaming of you ...

Glasbena spremljava za konec sveta. Prelepo, čeprav pogrešam njuno elektronsko obdobje, ki sta ga mogoče za vedno "prerastla".

dUES, ki, kot vedno, zvenijo kot dEUS. Album so izdali brez kakršne prejšnje najave ali pompa z objavo prvega singla in hkrati prvega komada v francoščini, jamesbondovskega Quatre Mains.

Prvenec Londončanov, ki stislko niso iznašli tople vode, vseeno pa izstopajo med in indie bendi.

Tretji album škotskih Editorsev z izrazitim škotskim naglasom, temačnimi melodijami in (upam, da ne avtobiografskimi) besedili o mrtvi mami in psihiču fotru. Eno od odkritij leta, čeprav malo šepa produkcija.

Novodobna Kate Bush na trenutke spominja tudi na Florence. Skrajni čas je, da Natasho vidim še v živo, ima pa srečo, da jaz nisem The Haunted Man.

Srbski alteršus trio. Sem probal na božični dan dati CD gor v avtu, pa se ni dobro odneslo, tako da teh 26+ minut ni najprimernejših za poslušanje po božičnem druženju z družino. Januarja so v Velenju in MS.

Nadaljevanje minimalistične indie kulaže v črnem.

Prvenec Brooklynčanov zveni kot naspidirani kitarski The XX.

Med top 10 bi dal še album Dan D "Tiho" (kaseta 1), a sem komade zaenkrat slišal le v živo.

Drugače so lani z odličnim comebackom presenetili Soundgarden, od komadov pa The Walkmen z novo himno, Japandroids s šus življensko žalostinko, Urban & 4 z EP-jem Kundera in naslovnim komadom, Muse z Animals, Lana Del Rey s čudovito Video Games (pesem je sicer izšla že 2012, album pa lani) ...

Za 2013 pa upam na nove Editors (žal brez kitarista Chrisa), Franz Ferdinand, Stereophonics, The Black Keys, Arctic Monkeys, Arcade Fire in, če be Bono dal, nove U2.

Ni komentarjev:

Objavite komentar