20. jun. 2015

Urban #36

21. 2. 2015, Dom sportova (mala dvorana), Zagreb

Promocija novega albuma Mamut v razprodanem Domu sportova. S Tomijem, Vesno in Stašo smo med predskupino prišli na stiščan parter in se zrinili naprej, kjer je bilo več prostora, tudi potujoči kelnerji so nosili travarice in pir, je pa zvok (ki so ga s časom zrihtali) bil bolj po tiho. 
Ker je bil to Urbanov največji solo koncert v Zagrebu, so se potrudili s projekcijo in gosti: Gibonni pri treh komadih na basu, Vava (Laufer kitarist) pri dveh na kitari, Mozartine pri treh na vokalih in otroški zbor pri Priđi mi bliže, kar je tudi zame bil eden od vrhuncev koncerta. Nekje na sredini koncerta smo šli na WC in po pir, nazaj grede pa sva s Tomijem raje zalutala na tribuno in pristala v 1. vrsti takoj za odrom in "backstagem", od koder so gosti gledali koncert in tudi sound je bil tam super.
Vzdušje je naraščalo in na koncu, ko so bili vsi na nogah, sva se vrnila na parter, tako da sem po koncertu slučajno dal še Urbanu roko iz 1. vrste.
Setlista je bila obsežna (25 komadov + intro Venezia tone), koncert je trajal več kot tri ure. Po zelo dolgem času so igrali Mjesečev rog, super filing je tudi bil, ko je polna dvorana na glas pela največje hite.
Eden od tistih koncertov, ko se ti še vso pot nazaj smeji, kljub skoraj skurjenim zvočnikom in napadalski sovi na avtocesti.

   Vrsta za (ženski) WC med koncertom.

                                                              Mozartine v "backstagu".


Ni komentarjev:

Objavite komentar