25. jun. 2011

Lent 1. dan - Ana, Rambo, Slon, Sadež

1. dan Lenta se je začel, valjda, z dežjem. Popoldan se je na srečo vse spucalo, tako da uvod v festival ni bil pokvarjen, ozračje pa je bilo prijetno hladno.

Na zadnji dan pouka smo 3 učitelji prvo šli na Večerov oder, ki bo letos gostil velika imena. Najpomembnejša informacija: pivo je letos 2,5 EUR. Prvi so bili na vrsti Ana Pupedan, pred koncertom pa sem srečal Sadeža (res skuliran človek), ki mi je dovolil prirediti eno njegovo igro z mojim dramskim krožkom naslednje šolsko leto. Ana Pupedan so posrečen bend, ki so ga lepo žgali.

Potem smo skočili na stand-up Ramba Amadeusa v Naskov dvorec (pivo iz Štajerca za 2 EUR), kjer smo imeli komplikacije na vhodu. Deklica je (poleg biltena za 22 EUR) hotela namesto 3 EUR za karto zaračunati 18 EUR, ker s sabo nisem imel kupončka za koncert. Na koncu je Heda zrihtala situcijo in je šla noter zastonj, jaz pa sem plačal tiste 3 EUR.

Rambo je improvizacijo vzel dobesedno in lepo bluzil, kot pač on zna. Problem je bil, ker je pogosto nagovarjal ljudi v prvih vrstah kar mimo mikrofona, zadaj pa se ni nič slišalo, zato smo šli stat naprej. Ne vem zakaj, a na takšnih zadevah se pri nas vedno najde vsaj 1 pijan težak, ki duhoviči vmes, dokler ga tip na odru parkrat ne fino dol zabije. Blizu nas sta stali tudi 2 dami, ki sta na glas debatirali, da to že ni pravi stand-up. Verjetno sta mislili, da je Rambo novi vzdevek Tadeja Toša. Ju je zopet Heda morala utišati. Verjetno nista videli napisa, da je prepovedano glasno govorjenje med predstavo (tako kot jaz nisem videl, da je neakreditiranim osebam preopovedano fotografiranje in snemanje dogodka). Kar se glasbenega dela tiče, je vse skupaj zvenelo kot jam session. Škoda, da ni kakega svojega komada vmes zaigral.
Nekje na polovici sva naredila potezo dneva in se odpravila nazaj na Večerov oder na Slona in Sadeža. Ko sva prišla tja, sta ravno skandirala: "Pedrom otroke!" Vmes sta se delala norca iz veselic in raje, pa tudi par pijanih razgretežev v publiki sta si privoščila. Njun koncert je bil čista brilijanca. V bistvu sem skužil, da sta genialna intelektualca, raja pa ju vseeno obožuje.

Po koncertu sva skočila še na Mladinin oder (letos prvič v jazz klubu Satchmo), kjer je imel v polnem klubu koncert N'toko. Poba ni švoh, ni pa rap moja muzika, tak da sem za anale posnel en komad, to je pa tudi to. Velik špricer pa 2,3 EUR.

Počelo je, počelo ...Ni komentarjev:

Objavite komentar