22. avg. 2011

Urban #23

V tej pasji vročini in zadjnih dnevih počitnic imam čas, da napišem par zadev za nazaj.

V petek (19. 8.) sva šla v Varaždin na Špancirfest. Vožnja 50 km/h skozi hrvaška naselja se je vlekla, parkirišča v mestu so bila zabasana z avti. Koncert je bil na zanimivem in zelo velikem placu v kotlini pri starem gradu, karta pa samo 5,5 EUR. Pred Urbanom so igrali Vatra, ki sva jih pred leti že videla kot predskupino Simple Minds. Bend je kar kul, kitarist je imel U2 majico, klaviaturistka je bila za pogledat, izstopal pa je komad Tremolo, ki so ga pred časom posneli v duetu z Urbanom, ravno med tem komadom pa so na eni drugi lokaciji imeli ognjemet, tako da je vmes fejst pokalo, folk pa je gledal v zrak. Tudi drugače je organizacija na 1. dnevu že 13. Špancirfesta kar šepala (na prvem šanku niso imeli piva, dobil pa sem topel radler, parkirišča so bila slabo označeno - 1. je bilo polno). V bisu so še enkrat zaigrali Tremolo, na oder pa je (pričakovano) uletel Urban. Rezultat je (zaradi premierne izvedbe zelo gledan) spodnji video.
Urban je začel z ne pretirano zamudo, publika pa je bila od najstnikov do sivih, odziv pri komadih pa temu primeren. pri manj neznanih so se eni menili (sploh mladina je spila glaž ali dva), pri hitih peli, je pa zopet bil filing doživeti Urbana med native speakerji. Pred sabo sem imel enega sivega gospoda, ki se mu je pri starih komadih pipalo. Bend je bil zelo dobro razpoložen (na začetku je Damir pripeljal Sašo na sredino odra, da vidi, kako zgleda biti tam), pred akustičnem delem jim je prvo malo nagajala ozvočitev kitare, kar pa so kmalu uredili. Hotel sem posneti en nov komad, pa mi zaradi setliste ni uspelo, zato sem posnel samo eno ponarodelo.
Igrali so okoli 1h 45min, na poti domov pa sva ugotavljala, da je to verjetno bila najštevilčnejša Urbanova publika, kar sva jih do zdaj videla. Imam občutek, da ga letos nisva videla zadnjič.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar