3. jan. 2012

Naj albumi v 2011

Če bi svoje avdio presežke tega leta napisal v zgodbi, bi šlo nekako takole:

Zoki od Res Nullius je šel na štop plac, kjer je že s kitarskim kovčkom v roki štopala Anna Calvi. Punca je zgledala opasno, tak da se je Zoki zakužil z njo ... normalna stvar. Ko sta štopala, jima je ustavila PJ Harvey, ki je s sabo v avtu imela prijateljico Florence Welch. Po nekaj minutah vožnje so skužili, da grejo vsi na koncert Kasabian. V avtu so poslušali nove priredbe U2 albuma Achtung Baby (PJ ga je dobila od Bonota, ker sta ostala v stikih, odkar je bila njihova predskupina na začetku 90-ih). 

Ko so prišli do dvorane, so skozi stranski vhod vstopili v VIP lounge. Tam je za enim šankom Maynard promoviral svojo vino, za drugim je Eddie od Art Brut imel razstavo svojih slik, za tretjim pa je Lykke Li, ki je ravno končala ogrevati publiko, cepala vodko. Izkazalo se je, da so Lykke poklicali, ker so TV On The Radio ravno izgubili basista zaradi raka, Adele pa je bila v bolnici, ker so ji zo5 zatajile glasilke. Harry od White Lies je nekaj pizdil, ker mu je Alex Turner spodmaknil stop, samo je potem Tom Barman s čikom v roki malo grdo pogledal, pa je bil mir.

Ko so iz dvorane prišli uvodni takti Club Foot in se je iz publike zaslišalo "Aaaaah-ah-ah-ah-ah-ah-ah ...", so počasi šli noter. Na poti so srečali člane benda Future Islands, ki so bili 2. predskupina, in v pevcu je vsak našel podobnost z nekim drugim znanim moškim. Čez par komadov je Kasabian pevec Tom napovedal komad Days are forgotten in po kakšni minuti igranja ja kitarist Sergio nehal igrati. Tom je imel WTF look na obrazu, Sergio pa je samo prišepnil s strahospoštovanjem: "Zoki's here."

Spodaj je 10 naslovnic albumov, ki si najbolj zaslužijo omembe v 2011. Verjamem, da se najdejo še kakšni boljši albumi, ampak lani zo5 nisem preposlušal toliko nove glasbe, kot bi si želel. Evo, v 2012 bo drugače.
Prej sem omenil par bendov, ki so izdali nekaj super komadov, mi pa njihovi albumi v celoti ne sedejo, zato jih spodaj ni. Pa zadnji album sem dal zraven, čeprav mi zaradi medijske pozornosti že kar precej preseda.
Res Nullius "Prekletih bazar"

dEUS "Keep you close"

PJ Harvey "Let England Shake"

Florence + The Machine "Ceremonials"

Lykke Li "Wounded Rhymes"

Kasabian "Velociraptor!"

Various Artists "Ahk-toong Bay-bi Covered"

TV On The Radio "Nine Types Of Light"

Art Brut "Brilliant" Tragic!"

Adele "21"

Ni komentarjev:

Objavite komentar