23. jun. 2012

Lent - Dan 1 (Dan D unplugged)

Šolsko leto se je končalo, it's time to Lent the sunshine in.

Včeraj je bilo po nekaj dnevih pasje vročine prav fino vreme, tudi novo prizorišče Špeglcelt je kul (na WC moraš sicer iti ven v dixija). Poleg sedišč na sredini in separejev ob strani so še stojišča zadaj, vse skupaj pa znotraj sploh ne zgleda kot šotor.
 

Dan D so se unpluggeda resno lotili, kar pomeni, da ni šlo za zgolj akustično preigravanje njihovih pesmi (kot na Izštekanih 2006), ampak so čisto vse pesmi zaigrali v popolnoma drugi verzijo z veliko menjavami (za rock bend eksotičnih) inštrumentov.

Začeli so s premierno izvedbo (vsaj tako je izjavil Tokac) pesmi Pozitivne misli, ki ima res pozitivno (ne trenutke že Kingstonovsko) sporočilo, v nadaljevanju pa med hite in raritete uvrstili še tri nove komade (Kozlam, Kurbin sin in Kamen). Že zdaj komaj čakam na nov album, ker bo zo5 presežek. Aplavz je bil z vsakim komadom večji, bend je vidno užival na odru (mogoče tudi zato, ker je publika sodelovala in se ni menila) in na koncu so nam še enkrat zaigrali Pozitivne misli. Na koncertu je bilo tudi nekaj snemalcev, tako da upam, da bomo te posnetke kdaj lahko videli.


Po koncertu sem se zapričal s člani benda, še posebej s Tučojem. Res je lepo vedeti, da Dan D niso vrhunski samo z glasbenega vidika, ampak so tudi skulirani ljudje. Kogar pa včeraj ni bilo, mu je lahko prekleto žal, ker bo zelo težko kdo na letošnjem Lentu njihov koncert presegel.


Objavljam še moje posnetke. Mislim, da so tokrat vsi vredni ogleda.



 


Za Dan D je nastopil še Adi Smolar z bendom, a sem vmes zunaj bluzil z Dan D, pred odhodom domov pa sem ga šel malo pogledat.

1 komentar: