12. jul. 2011

Lent 16. dan - Brus Li, Željko, Marko

Zadnji dan je bil zopet vroč za popizdit. Za zaključek sem šel na Večerov oder, kjer so igrali Zbogom Brus Li. Bend ni bil nič posebnega. Ko so vprašali, če bi kdo prišel na oder kaj zapet, je en brihten starš dal svojega malega nemutavega froca gor. Sledil je naslednji komad
Po par komadih sem krenil na Vetrinjski dvor, kjer sta imela stand-up Marko Brecelj in Željko Vukmirica, vmes pa na Glavnem trgu srečal parado Art Kampa s Kraljico divljine na čelu.
Marko je imel zamudo, ker je sfalil odcep na avtocesti in se peljal do Šentilja. Organizator nam je to sporočil tako, da je prišel na oder, se javil na telefon in se začel meniti z Markom. Sledila je krajša zamuda, nato pa je uskočil Željko Vukmirica, ki je rastural. Na koncu sem ga par minut ilegalno snemal, na kar me je prijazni organizator tudi opozoril, zato sem končal za tisto noč. Ni me pa opozoril, da me bo nekdo ves čas (vključno z ostalimi v publiki) brez dovoljenja snemal, ampak to je že druga zgodba.
Ko je prišel Marko, se je takoj videlo, da ima že kar dozo, kar se je poznalo na njegovi izgovorjavi. Sledil je zanimiv pogovor s par kultnimi forami, včasih pa je Marko znal že fajn (po njegovo) zamoriti, preden je prišel do poante. Ko se je začel ognjemet in je zelo glasno pokalo, je Željko na to opozoril Marka, on pa je odvrnil: "Jebi ga," in nadaljeval. Končala sta po kakih 2h 45 min, vmes je uletel Mirko, kar nekaj publike pa je odšlo (mogoče zaradi ognjemeta ali pa zaradi pozne ure), tako da nas je na koncu bilo kakih 30 komadov. 
Z Mirkom sva še šla pogledat do Brunčkovega šanka, kjer smo zagljivili pozno v noč.

Suma sumarum: letos sem videl ogromno bendov (največ do sedaj), program je bil dober s kar nekaj velikimi imeni, vreme se je držalo, cene niso bile pretirane, ostali pa so standardni sprehajalci, ljudje, ki se pridejo na koncerte menit, in neposrečen Glavni oder. Na Večerovem odru, kamor si si lahko prinesel s sabo pijačo, sem pogrešal koše oz. vrečke za smeti. Slikal sem enega od redkih (stacionarnih) košev.
Je pa 16 dni morda preveč (naporno) za tak festival, sploh če pomisliš, da se čez celo poletje v mestu zopet ne bo nič dogajalo. Me zanima, kaj se nam obeta naslednje leto v času EPK. Bo pa počitek prav prišel (v roku 19 dni sem bil 17 dni na koncertih).

Ni komentarjev:

Objavite komentar